Eerste liefde

Je eerste grote liefde vergeet je nooit! Vraag het een willekeurige voorbijganger en hij kan je nog precies vertellen hoe zijn eerste grote liefde heette en allerlei andere details. De populariteit van een programma zoals Memories van de KRO bewijst dat veel mensen nog geregeld terugdenken aan hun vroegere geliefde, vooral als de relatie door de omstandigheden werd verbroken.

Met zo’n onaf gevoel kun je heel lang rondlopen, en soms gaat dat gevoel niet meer weg, maar blijf je denken: ik zou toch nog eens contact moeten zoeken, om uit te leggen wat er toen aan de hand was. En misschien kan hij of zij jou ook wel niet vergeten …

Onze zoekafdeling (www.iemandzoeken.nl) krijgt na de zoekacties naar vaders, het meest opdracht te zoeken naar een vroegere geliefde. Maar als je niet actief wilt zoeken, is (gratis) aanmelding bij het Contactregister een goed idee, vooral omdat het met oude liefdes zo is, dat je wel contact wil, maar alléén als de ander dat ook wil. Je hebt geen zin om bij iemand op de stoep te staan, die jou allang vergeten is…maar stel nou dat die ander naar jou op zoek is, dan moet je wel gevonden kunnen worden! Meld je dus gewoon aan, je weet nooit….

Jan:

ik denk nog vaak terug aan de tijd dat ik verkering had met Miranda. De laatste twee jaren van de middelbare school, het waren de mooiste jaren van mijn leven. Ik had nooit gedacht dat onze liefde zou verdwijnen, maar tijdens ons eerste studiejaar, zij in Groningen en ik in Leiden is het toch gebeurd: we zagen elkaar minder vaak, we maakten allebei nieuwe vrienden en uiteindelijk is het contact helemaal verwaterd. Ik ben met een ander getrouwd, maar helaas is dat op een teleurstelling uitgelopen. Sinds ik gescheiden ben, denk ik steeds vaker aan Miranda en aan de mogelijkheid haar op te zoeken. Ik heb al eens rondgevraagd, maar niemand schijnt te weten waar ze zit. Haar ouders zijn verhuisd naar een bungalow in een klein dorpje in de buurt van Deventer, dat is alles wat ik weet. De gemeente Apeldoorn verstrekt mij geen inlichtingen, omdat ik geen familie in de eerste graad ben. Ik hoop dat Miranda ook nog aan mij denkt en zich ook aanmeldt bij het Contactregister. Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe het met haar gaat, of ze getrouwd is, kinderen heeft. Over vier jaar bestaat onze oude school 60 jaar, ik hoop dat ze op de reünie komt!