Gescheiden vader

Jarenlang op afstand moeten toekijken hoe zijn kinderen opgroeiden, zo was het voor deze vader. Vaak stond hij in de buurt van de school te kijken naar zijn eigen kinderen! Dat was heel moeilijk, maar de relatie met hun moeder was dusdanig verslechterd dat het niet mogelijk was om over co-ouderschap te praten. Als de kinderen ouder zijn, dan kan je als vader een eigen relatie met hen gaan opbouwen. Als ze de leeftijd hebben om te begrijpen dat ze de verhalen maar van één kant hebben gehoord. Als ze zich realiseren dat ze geïnteresseerd zijn in hun vader.

Voor kinderen is het enorm belangrijk om te weten dat hun vader aan ze denkt. Door aanmelding bij het Contactregister laat je als vader merken: ik wil graag contact met jou als je er aan toe bent en als jij het ook wilt. Als het kind gaat zoeken en merkt dat zijn vader in het Contactregister staat, dan is dat het eerste cadeau: hij wil me graag zien!

Omgekeerd is het ook een goed idee dat een kind, die contact met zijn vader wil krijgen, zich aanmeldt bij het Contactregister. Vanaf 12 jaar kun je jezelf aanmelden. Je vader is misschien bezorgd, of hij je leven niet in de war schopt door opeens aan te komen. Door je aan te melden bij het Contactregister geef je als kind aan, dat je open staat voor contact met je vader. Ben je nog jong, dan kan het eerste contact worden begeleid door een hiervoor opgeleide medewerker van bijv. de Kinderbescherming of de Fiom.

Ronald:

vanaf het moment dat duidelijk werd dat we uit elkaar zouden gaan, heeft mijn ex er alles aan gedaan om de relatie tussen mij en mijn twee dochters te verzieken. Ze vertelde zelfs aan de maatschappelijk werkster dat ik een slechte vader was, dat ze bang was dat ik ze iets zou aandoen en dat ze daarom tegen een bezoekregeling was!! Het is gewoon te gek voor woorden, het doet zo’n ongelofelijke pijn dat iemand zelfs leugens verspreidt om het contact tussen mij en mijn kinderen onmogelijk te maken. De medewerker van de Kinderbescherming zag op een bepaald moment ook in dat er niets van klopte en ijverde voor een goede omgangsregeling. Toen besloot mijn ex te verhuizen naar de andere kant van Nederland. Voor een uurtje met mijn dochters moest ik 4 uur rijden, 2 uur heen en 2 uur terug. De eerste keer dat ik dat deed was er niemand thuis, de tweede keer was mijn ex het “vergeten” en speelden ze bij een vriendinnetje. Ik heb toen besloten te wachten, tot ze oud en wijs genoeg zijn om te begrijpen hoe het in elkaar zit. Ik heb me aangemeld bij het Contactregister als een daad voor mijn dochters, aan mij zal het niet liggen!