Onbekende familieleden

Ik heb het heel gezellig samen met mijn moeder, maar af en toe voel ik toch een gemis. Via kennissen hoorde ik dat mijn vader hertrouwd is en nog twee zoontjes heeft, dat is toch familie van me! Mijn vader heeft ook nog twee broers en drie zussen, allemaal ooms en tantes, die ik ook graag zou willen leren kennen.

Door scheidingen, verhuizingen, familieruzies etc. zijn veel families uit elkaar gevallen. Dat geldt niet alleen voor ouders en kinderen, maar ook voor een mogelijke zus of broer. Ook kan je heleboel nichten en neven hebben, die je graag zou (terug)zien.

Contact met andere kinderen van je vader of moeder kan heel positief zijn. Je kunt op elkaar lijken, zij kunnen je dingen vertellen over je vader en moeder die je zelf nooit hebt ervaren, vooral wanneer die ouder inmiddels overleden is. Je krijgt foto’s en verhalen en kan zo de lege plek opvullen. Professor Hoksbergen (destijds buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht) was in 1995 al van mening dat je wel vaak zoekt naar een vader of moeder, maar dat per saldo het contact met halfbroers of –zusters vaak van groter belang blijkt te zijn.

Omdat aanmelden bij het Contactregister gratis is, is het sowieso een goed idee je aan te melden als je familieleden in je leven mist. Misschien zijn zij wel al jaren op zoek naar jou!

Joyce:

Vorig jaar kreeg ik opeens een brief van een nichtje, die mij via via had opgespoord. Een dochter van een broer van mijn vader…terwijl ik niet eens wist dat mijn vader nog broers of zusters had! Ik heb mijn vader nooit gekend, hij ging weg toen ik nog een baby was. Mijn vader bleek het zwarte schaap van de familie en na de scheiding van mijn moeder is hij in Duitsland gaan wonen. Ze zien hem nooit. Ik ben het weekend na de brief meteen naar mijn nichtje toegegaan en zij heeft me over de familie verteld en me foto’s laten zien. Het is een hele grote familie, met ooms en tantes, neven en nichten en zelfs mijn oma leeft nog! Ik ben zo blij dat ze mij hebben gezocht, dit jaar zit ik met Kerst aan een echt familiediner!